DE MEERPAAL IN DE FINALE VAN DORPSHUIS/BUURTHUIS VAN HET JAAR!

 
Foto: Leefbaarheidsalliantie Gelderland
 

Buurthuis De Meerpaal bij finalisten Dorpshuis van het Jaar 2018

(Foto: Leefbaarheidsalliantie Gelderland)

EDE - Het Edese Buurthuis De Meerpaal zit bij de laatste zes finalisten van de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018. 
GESCHREVEN DOORMediapartner Omroep Ede
Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve buurthuizen aangemeld. Een deskundige jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: THUIS Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede. Zij hebben elk al 750 euro gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Het winnende dorps- of buurthuis krijgt bovenop de 750 euro nog 3000 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2018.

Op TV Gelderland

Angelique Krüger zal op TV Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen, die van 20 oktober tot en met 8 december worden uitgezonden, gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan.

‘Buurthuizen vervullen in hun wijk vaak net zo’n belangrijke rol als dorpshuizen voor hun dorp, daarom wilden we ze graag mee laten doen dit jaar. Vorig jaar hebben we heel inspirerende mensen leren kennen. Ik ben erg benieuwd wat voor moois we dit jaar gaan zien.', aldus gedeputeerde Bea Schouten.

In 2017 is voor het eerst de Dorpshuisverkiezing van het Jaar georganiseerd. De verkiezing is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en de provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelands Jongeren Gelderland, Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Zie ook: Finalisten Dorpshuis van het Jaar 2018 bekend


THUIS EN DE MEERPAAL OP VOOR DE TITEL DORPSHUIS VAN HET JAAR!

EDE/WAGENINGEN - Buurthuizen THUIS in Wageningen en De Meerpaal in Ede dingen mee naar de titel Dorpshuis van het jaar 2018. Ze behoren tot de zes finalisten van deze Gelderse competitie. 

Menno Provoost 
27-06-18, 17:01/ De Gelderlander

De verkiezing is een samenwerking van de Provincie Gelderland, Leefbaarheidsalliantie Gelderland en Omroep Gelderland. Op de zender wordt tussen 20 oktober en 8 december ook verslag gedaan van de verkiezing.Voor deze editie hadden zich 62 dorps- en buurthuizen aangemeld. Een jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de zes kandidaten geselecteerd. Het zijn drie buurthuizen en drie dorpshuizen.

Mooiere wereld
THUIS vindt de jury een voorbeeld voor andere steden. ,,De manier waarop zij omgaan met moderne thema’s als het delen van spullen of kennis, en het verbinden van mensen is bewonderenswaardig. THUIS probeert de wereld mooier te maken en doet dit door een plek te zijn waar mensen samen kunnen komen en elkaar kunnen helpen. Dat is wat voor ons een huis van de stad zou moeten zijn."

De Meerpaal heeft volgens de jury in een wijk met veel nieuwbouw het buurtcentrum weer een belangrijke rol kunnen laten spelen. ,,Ze zijn actief bezig om verschillende doelgroepen aan elkaar te verbinden en zijn zo een belangrijke schakel voor de leefbaarheid in de wijk."

De genomineerde dorpshuizen hebben daarmee 750 euro gewonnen. Het winnende dorpshuis krijgt naast de titel nog 3.000 euro.