Colloquium Kunstgeschiedenis semester 2

Deel 2 van 4 academische collegereeksen

               

                    Oostzijde St. Sernin, vanaf 1080, Toulouse                                                             Giotto, De Bewening, Arenakapel, Padua, 1304-1306

Deze colleges bieden u in vier semesters een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, van de Egyptenaren tot hedendaagse kunst.
Tijdens dit semester komen aan bod:

  • Germaanse en Keltische kunst
  • Karolingische en Ottoonse kunst
  • Romaans en Gotiek
  • Renaissance
     

Deze inspirerende colleges zijn gebaseerd op de propedeuse Kunstgeschiedenis aan de Nederlandse universiteiten. De semesters zijn afzonderlijk te volgen.
10 hoorcolleges en 1 excursie/Incl. digitale syllabus.

                            

            Hugo van der Goes, Portinari-altaarstuk, Florence, Uffizi, ca.1474-1476                            Andrea Mantegna, plafond van de Camera degli Sposi, 1465-1474

Stijlen in stroomversnelling
Hoe onderscheidt men Germaanse kunst van Keltische kunst? Hoe zag de wereld eruit onder het bewind van Karel de Grote? Welke technische ontwikkelingen maakten de weg vrij voor de gotiek? En wat is precies de proto-renaissance? Deze, en nog veel meer vragen, worden beantwoord tijdens deze inspirerende collegereeks.

In een brede context
De kunstgeschiedenis wordt in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten!

Vergelijkbaar met een propedeuse
Elk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden).

 

De collegereeks van het semester 2 vindt plaats van vrijdagmiddag 27 januari 2017 tot en met vrijdagmiddag 14 april 2017 van 13:30 uur tot 15:30 uur, in de Grote zaal van De Meerpaal. Docent: Drs. Muriel de Beer.

 

Inschrijven? vrijeacademie.nl/108/uitgebreid-zoeken/colloquium-kunstgeschiedenis-semester-2/