Filosofie voor het persoonlijke leven
 

Op zoek naar antwoorden op levensvragen
 

Sommige thema’s zijn te persoonlijk, pijnlijk of schaamtevol om over te praten. U weet wel, onderwerpen waar we zelfs met vrienden niet over beginnen… Het zijn uitgerekend deze thema's die in deze collegereeks worden besproken. Vanuit het adagium 'niets menselijks is ons vreemd' wordt er filosofisch gereflecteerd en gekeken naar deze thema's en krijgt u handvatten aangereikt om er in de toekomst wél over te praten.

Thema's die voorbijkomen zijn: het persoonlijke leven, waarheid en leugen, angst, verveling en nutteloosheid, verdriet en depressie, seksualiteit en gender, ziekte en stoornissen, erkenning en mislukking, sterven en zelfdoding. Per thema komen drie tot vijf filosofen aan bod die u zullen verrassen met hun opvattingen, stellingen en vragen ten aanzien van het onderwerp. Met hulp van bijvoorbeeld Friedrich Nietzsche of René Gude worden vragen beantwoord als: Waar zijn we bang voor? Wat zijn de positieve kanten van verdriet? Hoe hypocriet mag je zijn? Is sterven moeilijk? Dit is kortom een collegereeks die geen onderwerp uit de weg gaat. U verbreedt niet alleen uw filosofische kennis maar spreekt tevens over zaken die meestal onbesproken blijven.
 

De volgende COLLEGEREEKS - Filosiefie voor het persoonlijk leven van 10 bijeenkomsten in de grote zaal:

 

De volgende collegereeksen - Introductie Kunstgeschiedenis - zijn op

in de Grote zaal/10 collegesLees meer: https://www.buurthuisdemeerpaalede.nl/de-vrije-academie/introductie-kunstgeschiedenis3/

Datum:     zaterdag 26 september t/m

                  zaterdag 19 december 2020

Tijd:         10:30-12:30 UUR

 

Inschrijven?: https://www.vrijeacademie.nl/ons-aanbod/filosofie-voor-het-persoonlijke-leven/