Tekenen & Schilderen/
Donderdagochtend

(U KUNT ZICH WEER INSCHRIJVEN)

Voor wie?

Voor zowel beginners als gevorderden.
 

Waar?


In Buurthuis De Meerpaal, in de Grote zaal.

Wanneer?

Donderdagochtend wekelijks van 9:30 uur tot 11:30 uur. De cursus loopt het hele jaar maar kan ik blokken van 10 lessen gevolgd worden. In de vakanties zijn er geen lessen. Instroom gedurende een blok is mogelijk/We beginnen weer op donderdag 10 september 2020.

Kosten?

E 50,00 per 10 lessen, dit is exclusief het materiaal./Docent: Richard Eek, gediplomeerd docent tekenen en schilderen en handvaardigheid.
 

Wat kun je leren?
 

Je leert om met behulp van beeldmateriaal en naar de natuur te schilderen. Dit doe je aan de hand van voorbeeldboeken en met jouw aansprekend beeldmateriaal zoals zelfgemaakte foto’s.
 

Ook aan de hand van voorwerpen of op locatie wordt geschilderd. Belangrijk is om eerst goed te leren tekenen voordat je gaat schilderen. Door goed te leren kijken, leer je tekenen, de juiste compositie vinden en diepte aanbrengen. Daar wordt in het begin veel aandacht aan besteed. Daarna leer je de kleurenleer.Als beginner krijg je verkennende opdrachten waarbij je met zoveel mogelijk materialen, technieken als onderwerpen kennis maakt. Je leert al naar gelang jouw voorkeur te tekenen en schilderen met potlood, houtskool, contee, pastel, plakkaatverf, acrylverf, aquarelverf of olieverf. Je leert de beginselen kennen van het tekenen en schilderen van portretten, mensen, dieren, vogels, bloemen, zee en landschappen.

Je krijgt les in kunstgeschiedenis en mag leren om in verschillende kunststijlen te schilderen. Er is dus ruimte voor b.v.  fijn, abstract, impressionistisch, expressionistisch en surrealistich schilderen.

 

Daarnaast zijn er voor beginners en gevorderden naar behoefte af en toe ook groepsopdrachten. Je kiest uiteindelijk voor het potlood of de verfsoort welke het beste bij je past. Het is de bedoeling dat je steeds meer je eigen stijl gaat ontwikkelen. 

 

Inschrijven: Deze cursus is nu helaas vol...
 

 Instroom bij vrije plaatsen mogelijk. Leest u, voordat u zichzelf inschrijft voor de cursus, onze cursusvoorwaarden nog even.
 

 Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier;

Door een mailtje te sturen naar info@meerpaalede.nl

Kan bij de receptie van De Meerpaal;

Of door te bellen naar 0318-630514.

 

 

Industrielaan 1
6717 EL Ede
Tel. 0318-630514
Mail: 
info@meerpaalede.nl

INSCHRIJFFORMULIER TEKENEN EN SCHILDEREN DONDERDAGOCHTEND