GOUDEN CULTUUR

MET: MEER GOUD VOOR OUD!

 

 

WOENSDAGMIDDAG 7 maart 2018 VAN 14:00 UUR TOT 16:00 UUR.

 

Venetië - het ritme van de zee

muziek van Venetiaanse en andere componisten - filmbeelden uit Venetië
door Klaas Bakker - piano en film

 

Venetië is anders dan andere steden: Het ademt het ritme van de zee. En daarmee trekthet miljoenen bezoekers per jaar, ook al is haar culturele glorietijd allang voorbij.

In dit programma muziek van Venetiaanse componisten, bekend en minder bekend, uit dehoogtijdagen en van later tijd: Gabrieli, Marcello, Vivaldi, Galuppi, Wolf-Ferrari. Maarook van andere Italianen als Puccini en Respighi. En van buitenlanders die zich doorVenetië lieten inspireren: Liszt, Pierné, Mendelssohn.

Een grote verscheidenheid aan composities: barcarolles (gondelliederen), Venetiaanseserenades, romances, een visserslied, een nocturne, dansen uit de renaissance, enz.

 

In de filmbeelden veel aandacht voor het leven op en aan het water: de gondels, het‘acqua alta’, de prachtige palazzi langs het Canal Grande, de nauwe straatjes, verbondendoor talloze bruggen, de pleinen met hun kerken, het carnaval, oude ambachten (glasblazenop Murano, kantklossen op Burano), de natuur op en rond de kleinere eilanden van delagune. En natuurlijk de mensen: de Venetianen èn wij, de toeristen.

 
 
Bent u senior en wilt u een gezellige middag beleven? Kom dan ook. U kunt zich opgeven tot en met woensdagochtend 7 maart. Tot dan!

 

Graag tot ziens op één van onze maandelijkse, gezellige woensdagmiddagen!
 

 

OPGAVEFORMULIER WOENSDAGMIDDAG 7 MAART 2018 VANAF 14:00 UUR/ GOUDEN CULTUUR.

Contact

Buurthuis De Meerpaal

Industrielaan 1
Ede
6717 EL

0318-630514