Medeweten

 

De Internationale eettafel

 

Bij Medeweten, leer je een ander gerecht kennen!

 

Dit initiatief is in 2016 gewaardeerd met een &Abler speldje. 

Samen (mede) internationaal eten (en koken) verbindt. Het kan mensen en culturen tot elkaar brengen. Het kan leiden tot leuke en gezellige contacten en (smaak)verrassingen én het verbreedt uw horizon en kennis over elkaar en de cultuur (weten). 
   
 
De Internationale eettafel vindt in principe eens in de 3 á 4 maanden plaats (dit kan afwijken wegens beschikbaarheid van de koks) op zaterdag van 18:00 uur tot uiterlijk 20:00 uur plaats in Buurthuis De Meerpaal. 
 
Zodra wij weer een datum van een Internationale eettafel kunnen aanbieden, vermelden wij dat op deze pagina.
 

 


U betaalt E 8,00- voor de maaltijd, dit is inclusief gratis koffie en/of thee. Daarnaast staan er kannen met gekoeld water op de eettafels. Wilt u een frisdrankje, biertje of een wijntje, dan kunt u dit bij de bar kopen. U kunt de maaltijd vooraf betalen bij de dame of heer achter de bar in de ontmoetingsruimte.
 
Wat ons verder leuk lijkt, is dat als u van het cultuurthema een bepaald voorwerp of wellicht muziek op cd heeft, u dit mee kunt nemen. We kunnen dan de omgeving in de sfeer van de desbetreffende cultuur brengen.
 
Maar wellicht heeft u ook leuke verhalen, herinneringen of anekdotes over het voorwerp en/of over het land, het eten en de cultuur. Dit kan als vakantieganger of omdat u zelf oorspronkelijk uit het desbetreffende land komt. Deel het vooral met de medegasten.
 
 
Gedurende het seizoen volgen er elke keer verschillende eetthema's. U kunt bij de onderstaande pagina's in het zij-menu kijken wat het eetthema per zaterdag is. Het menu blijft een verrassing.

 

Per specifieke zaterdag kunt u zich dan opgeven via het registratieformulier, dit formulier staat onder het thema van de desbetreffende zaterdag.


U kunt u zich ook opgeven door een mailtje te sturen naar: info@meerpaalede.nl 
of te bellen naar Tel.
 
0318-630514. 
Let op, er kunnen een maximum aantal gasten/deelnemers mee-eten per thema!

 
 
 
Wilt u als gastkok en afgevaardigde/ambassadeur van een andere cultuur ook eens koken bij de Internationale Eettafel? Schroomt u dan niet om contact op te nemen! U hoeft het niet alleen te doen! U wordt ondersteund en geholpen door een keukenteam.
 
Bent u enthousiast? Vult u dan het formulier onderaan deze pagina in. Geeft u a.u.b. ook aan namens welk thema/welke cultuur u wilt koken.
 
 
Medeweten is gewaardeerd met een &Abler speldje door

Doetanken.nl en MaatschapWij.
 (Aangejaagd door de Vereniging de Publieke Zaak). Kort samengevat: Een waardering voor de Internationale Eettafel van De Meerpaal als goed voorbeeld voor andere initiatiefnemers in Nederland.


Initiatiefnemers: Het gedachtengoed van MaatschapWij wordt in de basis gedragen door een groeiende groep landelijke ondernemingen, sportbonden en maatschappelijke organisaties. Ook wel &Ablers genoemd.
Vereniging De Publieke Zaak, initiatiefnemer van MaatschapWij, jaagt aan.

 
 
Medeweten wordt ook ondersteund en mede mogelijk gemaakt door Vereniging De Smaakmakers.
 
 

 

Kok registratieformulier Internationale eettafel